Головна
RSS |
Субота, 2024-11-23, 7:19 PM Ви увійшли як Бурлака | Група "Гості"
Ваші улюблені вірші
| |
Alone | Дата: Середа, 2008-05-28, 8:27 PM | Повідомлення # 1 |
Полковник
Група: Користувачі
Статус: Offline
| Я розшукаю на папері Оцю розсипану печаль І поцілую темно-древні Уста забутих знань... Вони тремтливі і вологі, Хоча дощів нема, Думки мої під Божі зорі Цілунок цей здійма. Ти Полюбиш тремтливо, мов ніжна дитина, Огорнеться самотність чорнявим волоссям, Ніби втомлене поле - достиглим колоссям, І ми будемо перли, янтар та смарагди У цілунках вечірніх до ранку шукати...
Я сама собі плеєр,сама собі сканер,я зроблю тебе кольоровим. Я даю собі слово не хворіти зірками,я порушую це своє слово. Крихітка Цахес
|
|
| |
OlgaMigel | Дата: Середа, 2008-07-30, 12:00 PM | Повідомлення # 2 |
Ginigo no Kage
Група: Адміністратори
| Олександр Олесь ЧАРИ НОЧІ Сміються, плачуть солов'ї І б'ють піснями в груди: "Цілуй, цілуй, цілуй її, — Знов молодість не буде! Ти не дивись, що буде там, Чи забуття, чи зрада: Весна іде назустріч вам, Весна в сей час вам рада. На мент єдиний залиши Свій сум, думки і горе — І струмінь власної душі Улий в шумляче море. Лови летючу мить життя! Чаруйсь, хмелій, впивайся І серед мрій і забуття В розкошах закохайся. Поглянь, уся земля тремтить В палких обіймах ночі, Лист квітці рвійно шелестить, Траві струмок воркоче. Відбились зорі у воді, Летять до хмар тумани... Тут ллються пахощі густі, Там гнуться верби п'яні. Як іскра ще в тобі горить І згаснути не вспіла, — Гори! Життя — єдина мить, Для смерті ж — вічність ціла. Чому ж стоїш без руху ти, Коли ввесь світ співає? Налагодь струни золоті: Бенкет весна справляє. І сміло йди під дзвін чарок З вогнем, з піснями в гості На свято радісне квіток, Кохання, снів і млості. Загине все без вороття: Що візьме час, що люди, Погасне в серці багаття, І захолонуть груди. І схочеш ти вернуть собі, Як Фауст, дні минулі... Та знай: над нас — боги скупі, Над нас — глухі й нечулі…" . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Сміються, плачуть солов'ї І б'ють піснями в груди: "Цілуй, цілуй, цілуй її — Знов молодість не буде!" 1904
|
|
| |
Alone | Дата: Середа, 2008-08-27, 10:16 PM | Повідомлення # 3 |
Полковник
| Олександр Олесь Опівночі айстри в саду розцвіли… Умились росою, вінки одягли, І стали рожевого ранку чекать, І в райдугу барвів життя убирать… І марили айстри в розкішнім півсні Про трави шовкові, про сонячні дні, – І в мріях ввижалась їм казка ясна, Де квіти не в'януть, де вічна весна… Так марили айстри в саду восени, Так марили айстри і ждали весни… А ранок стрівав їх холодним дощем, І плакав десь вітер в саду за кущем… І вгледіли айстри, що вколо – тюрма… І вгледіли айстри, що жити дарма, – Схилились і вмерли… І тут, як на сміх, Засяяло сонце над трупами їх!..
Я сама собі плеєр,сама собі сканер,я зроблю тебе кольоровим. Я даю собі слово не хворіти зірками,я порушую це своє слово. Крихітка Цахес
|
|
| |
OlgaMigel | Дата: П`ятниця, 2008-08-29, 3:02 AM | Повідомлення # 4 |
Ginigo no Kage
Група: Адміністратори
| Alone, Я ТЕЖ ОБОЖНЮЮ ЦЕЙ ВІРШ!!!!
|
|
| |
Alone | Дата: Субота, 2008-11-08, 5:11 PM | Повідомлення # 5 |
Полковник
| Весь обшир мій чотири на чотири, куди не глянь, то мур, куток и вир. Всю душу зїв цей шлак лілово сірий, це плтиво заламаних доріг. І далі смерті рідна Україна, біленька хата й два вікна сумні, що тануть у вечірньому вогні. І в кожній рамі, наче дві жарини, два ока вставлені, це ти! О пресвята моя зигзице мати! До тебе вже шляхів не напитати, і в ніч твою безсонну не війти. Та жди мене! Чекай мене, чекай! Хоч не вернуся, але жди блаженна і Господові помолись за мене, а вмру то й з того світу виглядай. М.Стус Писала з памяті))))) Додано (2008-11-08, 5:11 Pm) --------------------------------------------- Не розцвітай, цвітко, під осінь холодну, По теплім розмаю, В зеленому гаю, У пізній задумі, І сумі. Бо тебе обгорнуть не людські обійми, Але хвилі рвучі, Вихори колючі, Осінні тумани, Кайдани. Ой не цвіти люба, бо зима сміється, Гуляють морози- Ти наплачеш сльози І замкнеш повіки Навіки. Не розцвітай, цвітко, під осінь холодну, Почекай у гаю Сонячного маю, Тоді й цвіти в полі, На волі. Ю. Боршош-Кумя`ятський. 1930
|
|
| |
elza | Дата: Четвер, 2009-02-19, 2:59 PM | Повідомлення # 6 |
Полковник
| Ми мовчимо - поезія і я. Ми одна одній дивимось у вічі. Вона не знає як моє ім"я,- Мене немає в нашому сторіччі. Я не зійшла, посіяна в бетон. Не прийнялась, морозами пробита. Я недоцільна - наче камертон У кулаці кошлатого бандита. Л. Костенко Додано (2008-11-29, 0:02 Am) --------------------------------------------- Усі говорять: “він навіки згинув!” А серце каже: “ні, він не покинув!” Ти чуєш, як бринить струна якась тремтяча? Тремтить-бринить, немов сльоза гаряча, Тут, в глибині, і б’ється враз зі мною: “Я тут, я завжди тут, я все з тобою!” Так, завжди, чи в піснях забути хочу муку, Чи хто мені стискає дружньо руку, Чи любая розмова з ким ведеться, Чи поцілунок на устах озветься, Струна бринить лагідною луною: “Я тут, я завжди тут, я все з тобою!” Чи я спущусь в безодні мрій таємні, Де постаті леліють ясні й темні, Незнані й знані, і наводять чари, І душу опановують примари, А голос твій бринить, співа з журбою: “Я тут, я завжди тут, я все з тобою!” Чи сон мені склепить помалу вії, Покриє очі, втомлені від мрії, Та крізь важкі, ворожії сновиддя Я чую голос любого привиддя, Бринить тужливо з дивною журбою: “Я тут, я завжди тут, я все з тобою!” І кожний раз, як стане він бриніти, Тремтять в моєму серці тії квіти, Що ти не міг їх за життя зірвати, Що ти не хтів їх у труну сховати, Тремтять і промовляють враз зо мною: “Тебе нема, але я все з тобою!” Леся Українка Додано (2008-12-21, 5:36 Pm) --------------------------------------------- Була на зльоті творчої молоді, там було много письменників, раження супер! Сьогодні в і-неті знайшл вірш Ростіка, аж застрибала, він взагалі журналіст(перше місце посів доречі), но вірші також пише, він читав його і я ще подумала, що класний вірш, а тепер знайшла поділюся. Ми – покоління нове, молоде! Ми – покоління нове, молоде, Нова доба, чи ера, чи період. Бо ми-народ, який вперед іде, Не дивиться ні вправо, ні наліво. Ми – покоління нове, молоде. Ми віддані своїй державі. Епоха перемін і змін гряде, І зміни ці робити кожен вправі. Ми – покоління нове, молоде, Рішуче, вільне від кайданів і оков. Народ не жде, і час не жде, - Вставай, не спи, наш час прийшов! Ми – покоління нове, молоде, Прийшли разом із ранньою весною. Кого чекаєм ми? Ну як кого?! Тебе, Готового до боротьби, до бою! Ростислав Галелюк Додано (2009-02-19, 2:59 Pm) --------------------------------------------- Життя іде і все без коректур. І час летить, не стишує галопу. Давно нема маркізи Помпадур, і ми живем уже після потопу. Не знаю я, що буде після нас, в які природа убереться шати. Єдиний, хто не втомлюється, – час. А ми живі, нам треба поспішати. Зробити щось, лишити по собі, а ми, нічого, – пройдемо, як тіні, щоб тільки неба очі голубі цю землю завжди бачили в цвітінні. Щоб ці ліси не вимерли, як тур, щоб ці слова не вичахли, як руди. Життя іде і все без коректур, і як напишеш, так уже і буде. Але не бійся прикрого рядка. Прозрінь не бійся, бо вони як ліки. Не бійся правди, хоч яка гірка, не бійся смутків, хоч вони як ріки. Людині бійся душу ошукать, бо в цьому схибиш – то уже навіки. Л. Костенко
|
|
| |
|
|
|