Імпресіонізм:
Продукти не нарізати, а збити у блендері до стану густої сметани. Експресіонізм:
Покласти в каструлю цілий буряк, через годину-півтори — картоплину, цілу цибулину і головку капусти, також цілу. Варити три години під відкритим небом.
Кубізм:
Продукти нарізати кубиками. Варити у квадратній посудині.
Романтизм:
При подачі до столу борщ посипати пелюстками троянди.
Символізм:
Гостям подають на тарілці папірці з написами: "цибуля", "морква", "буряк", "м’ясо".
Сюрреалізм:
В готовий борщ влити пляшку горілки.
Гіперреалізм:
Відварити буряк і картоплю. Нарізати цибулю, капусту, солені огірки (можна замінити оселедцем). Змішати. Полити олією).
Фольклорний стиль:
На стіл ставлять кошика з сирими овочами. Далі гості повинні все робити самі.
Альтернативне мистецтво:
Зварити борщ не на свинячому бульйоні, а, скажімо, на відварі куріпки, степового зайця чи на жабрах акули.
Модернізм:
Подати гостям банки з борщовим концентратом.
Соцреалізм:
Варять борщ із гнилої картоплі. Гостям читають лекцію про неухильне підвищення виробництва продуктів харчування в порівнянні з 1913 роком і про корінні переваги нашого борщу з їхнім. Незадоволеним б’ють морди.
Соцреалізм-2:
Гостей заганяють в темну кімнату і включають музику зразка "Ех харашо в странє совєтской жить!", щоб заглушити чавкання господарів, які їдять борщ. Незадоволеним б’ють морди.
Соцреалізм-3:
Гостям зв’язують руки, на стіл ставлять каструлю із запашним борщем. Гості зобов’язані
навипередки розхвалювати борщ. Незадоволеним б’ють морди.
Неопримітивізм:
Гостей відправляють в магазин за продуктами, потім дають їм можливість готувати борщ самостійно.
Абстракціонізм:
Вийти надвір, нарвати будь-якої трави, що попадеться під руку, залити окропом. Сіль, перець за смаком.
Неокласицизм:
М’ясний бульйон замінити порошковим, свіжі овочі — сушеними.
Концептуалізм:
В тарілку налити окропу. Подавати охолодженим.
Гіперконцептуалізм:
Подати гостям повні миски запашного борщу, а ложки сховати. Сам господар вибачається й іде з дому.
Оп арт:
Наливають повну миску ароматного борщу і показують її гостям здалека.
Поп арт:
Приготовлені для борщу овочі залити спиртом і підпалити.
Хепенінґ:
Після того, як гості з апетитом поїли, продемонструвати їм зварену в борщі кішку.
Перформанс:
Запрошених на борщ гостей хазяїн і хозяйка зустрічають в чому мати народила.
Постмодернізм:
Гостям розливають уявний борщ, і всі роблять вигляд, що його їдять. Того, хто вигукне "Ніякого борщу тут нема!", виганяють за безкультур’я і хуліганство.
Соц-арт:
Варять борщ із ківі, ананасів, авокадо, манґо, дуро, карамболів та іншої мушмали з мурмалою. Оцет і перець на смак.